top of page
Search

Viszlát, Mosolytúra, jövőre újra jövünk!


Véget ért az idei MosolyTúra. Elmondhatjuk, hogy idén több mint 120 gyermeket táboroztattunk a különböző táborainkban. Partnereink voltak az Aktív Magyarország, Kolonics György Alapítvány és Age of Hope Alapítvány. Jöttek gyerekek Ormosbányáról, Szendrőről, Sopronból, Győrből és a Ronald Házból. Jövőre folytatjuk, köszönjük az olvasóink, önkénteseink segítségét is!

Szentendrével zárult az idei MosolyTúra. A gyerekek nagyon élvezték a strandolást, a SUP-ozást – ez a program mindig nagy kedvenc -, a városnézést és a fagyizást is.

Extra kalandot jelentett, hogy a táborozás során, éjszakánként, egy róka jelent meg a szemetes környékén. Végül nem okozott nagy bonyodalmat, de az biztos, hogy a vadon élő állat felbukkanása okozott egy kis izgalmat a gyerekek körében.

Saci, az életmentő-túravezetőnk a dömösi és a szentendrei négy nap alatt nem csupán az alapfeladatát látta el, de több gyermeket alapszinten megtanított úszni. Ez abból a szempontból kiemelten fontos, hogy a szülők gyakran azért engedik el félve a gyerekeket táborozni, mert nem volt alkalmuk megtanítani őket úszni. Ez a siker azt az ötletet szülte bennünk, hogy igyekszünk a jövőben, őszi és tavaszi szünetekben úszótáborokat szervezni a gyerekek részére.

Utolsó napra, ahogy mindig, nagyon kifáradtak a diákok, vagyis a győri és a soproni gyermekotthon lakói, valamint a Ronald Házak tartósan beteg gyereklakói. Ilyenkor egy kis honvágy is mardossa őket, de ahogy visszatérnek az otthonukba és eltelik egy-két nap, rögtön jönnek az üzenetek, hogy „annyira jó volt minden, azonnal indulnánk vissza”.

Lesznek jövőre is táborok, igyekszünk jövőre is minél több hátrányos helyzetű gyermeket ilyen és ehhez hasonló élményekhez juttatni. Köszönjük a partnereink, az olvasóink és az önkénteseink segítségét! (Fotó: Tóth Ákos)

4 views0 comments
bottom of page