top of page
Search

Pályaorientációs napra vittük az ormosbányai nyolcadikosokat

Több projektünk is van, amellyel a szendrői, ormosbányai és a környéken élő gyerekek, családok életét próbáljuk segíteni. Az egyik új vállalásunk az ormosbányai Hosztják Albert Általános Iskola nyolcadikos tanulóinak mentorálása. Folyaminé Tomori Tünde igazgatónő tapasztalatai szerint nagyon sokan torpannak meg az iskolaváltás során, viszont, ha kiesnek a középiskolából, sajnos a legtöbb esetben a diákok a szüleik nehéz sorsát viszik tovább megfelelő iskola végzettség híján.

A mentorálás keretében alapítványunk kuratóriumának elnöke, Juhász Gábor Ormosbányán járt azzal a céllal, hogy megmutassák a diákoknak, hogy hol fognak tanulni tovább. A kazincbarcikai utazás nagyon eredményesen sikerült, Juhász Gábor így számolt be róla:

„Tegnapelőtt elvittük a nyolcadikosokat Kazincbarcikára, a Don Boscóba pályaorientációs napra. Az egész délelőttöt az iskolában töltöttük. Molnár-Gál Béla igazgató úr több órás idegenvezetést tartott diákjainknak, akik a tanórákba, szakmai gyakorlatokba is betekintést nyerhettek, illetve szabadon feltehették kérdéseiket a diákoknak és a tanároknak is. Nagy felemelő volt látni, hogy a tanárok milyen nyitottsággal és érzékenységgel állnak hozzá a gyerekek gondjaihoz, úgy látom, hogy ha egy diák tanulni akar, akkor "csak" be kell járnia az iskolába, minden más probléma megoldásában segítő kezet nyújtanak neki a tanárok. Ebben az intézményben a hátrányos helyzetű, problémás hátterű gyerekek mindenben segítséget kapnak, a lényeg, hogy tanuljanak. Nem véletlen hát, hogy a diákok nagyon szeretik a tanáraikat. Látván azt a munkát, ami a Don Boscóban folyik, biztos vagyok benne, hogy ha az első néhány hónap akadályain sikerül túllendülni, és kialakul a bizalmi kapcsolat az új diákok és a tanárok között, akkor nyugodt szívvel engedhetjük át a diákjainkat az új tanáraik kezei közé, mert nagy figyelemmel és segítőkészséggel fogják őket terelgetni. Az iskolalátogatása után nem maradhatott el a McDonald’s-os ebéd és a fagyizás sem. Nagyon jó nap volt, sokáig emlegetik majd a diákok, ebben biztos vagyok.”

17 views0 comments
bottom of page