top of page
Search

Nyugdíjas pedagógusok tartanak kézművesfoglalkozást a diákoknak

Varázslatos programot szervezünk heti rendszerességgel a Hosztják Albert Általános Iskola tanulói számára. Nem mi mondjuk ezt, hanem a gyerekek lelkesedése jelzi, hogy erre a programra valóban érdemes eljönni, olyannyira, hogy nem kizárt, sűrűbben kell megszervezzük a kézművesfoglalkozásokat.



És hogy ki tartja ezeket a szakköröket? Nem más, mint helyi, nyugdíjas pedagógusok, akik ezzel a tevékenységgel sok terhet le tudnak venni az iskolai pedagógusok válláról. Jelenleg is több állás betöltetlen az iskolában – az iskolavezetés önhibáján kívül -, innen jött az ötlet, hogy érdemes lenne reaktiválni a nyugdíjba vonult szakembereket.

A kézműveskedés hihetetlen örömmel tölti el a gyerekeket, a tanárnénik lelkesedése határtalan, az elkészült művek meseszépek, az iskolavezetés elégedett, mert az ötlet bevált – mi pedig boldogok vagyunk, hogy ilyen gyakorlatias ötletek megvalósítását anyagilag támogathatjuk, úgy érezzük, hogy az effajta vállalások rövid- és hosszútávon is szolgálja az ormosbányai közösséget.

Arról nem beszélve, hogy a gyerekek jó helyen vannak, hasznos tevékenységgel foglaljuk le őket, és idővel bővül a tanulnivalók köre is, az otthoni teendőket is megtanulják majd a délutáni foglalkozások keretében.

8 views0 comments
bottom of page