top of page
Search

Negyven diák túrázott és kenuzott a szendrői Vitézlőn

A környék egyik legnépszerűbb tömegsport rendezvénye a Vitézlő túra, amelynek fő szervezője a Szendrői Természetjáró Szakosztály. Kuratóriumi tagunk, ifj. Antal Ferenc, aki a szakosztály alapító tagja is egyben, elképesztő munkával a szakosztály többi tagjával együtt, hatalmas rendezvénnyé fejlesztette a Vitézlőt az évek során, amelyen idén az ormosbányai gyerekek is részt vehettek.

Ifj. Antal Ferenc meghívására indulhattak el a Vitézlőn az ormosbányai gyerekek és kísérőik Vida Gábor és Juhász Gábor kuratóriumi tagjaink kíséretében. Az időjárás nem volt olyan kegyes az indulókhoz, szeles, hűvös idő várta őket az amúgy meseszép, Szendrő környéki tájakon. Ennek ellenére azért volt alkalma a csapatnak kipróbálni a túrakenuzást is, természetesen a megfelelő védőfelszerelésben.

A közel 40 gyermek a túrát is teljesítette, a csapat egyik fele a 15 kilométeres távot gyalogolta végig, a másik fele a 7,5 km-es távot gyűrte le.

A Vitézlő egyébként idén már nem csupán túrázásból állt, hanem futásból, túrakenuzásból, kerékpározásból, görkorcsolyázásból, kincskereső túrázásból és via ferratázásból is, mindenki választhatott, hogy mely módon szeretné kivenni a részét a sportolásból.

Rendkívül büszkék lehetünk arra, hogy az ormosbányai gyerekek a szeles időben is fegyelmezetten teljesítették a túratávokat. Hogy rögtön tudják pótolni az elégetett kalóriákat, alapítványi tagjaink egy hatalmas üst gulyáslevest főztek a kis hősöknek, akik így fáradtan, de jóllakva, izgalmas élményeket gyűjtve térhettek haza Ormosbányára a hosszú, Vitézlőn eltöltött nap után.

8 views0 comments
bottom of page