top of page
Search

Motivációs tréninggel segítjük a szendrői diákok pályaválasztását

Mit lehet közvetíteni Szendrőn egy motivációs tréning keretében? Mi az, amivel meg lehet fogni a hátrányos helyzetű gyerekeket? Mivel lehet megnyerni és fenntartani az érdeklődésüket? Csáky László motivációs trénernek sikerült megtalálni a hangot a gyerekekkel.



Csáky László és a Kolonics Alapítvány közreműködésével, valamint a Tanulj Tesó Alapítvány segítségével valósult meg a motivációs foglalkozás, amelynek sikerében azért bíztunk, mert már korábban is volt alkalom arra, hogy Csáky László egy motivációs tréning keretében dolgozott a gyerekekkel.

A Laci által vezetett foglalkozás és az előadás ezúttal a TEHETSÉG - BÁTORSÁG - MÉRTÉKLETESSÉG - BÖLCSESSÉG témákat járta körbe. Láthatóan nagyon lekötötte a gyerekek figyelmét a tréning, ellazultak, megnyíltak, és akkor is aktivitást mutattak, amikor konkrétumok kerültek napirendre: például, hogy kinek miben van tehetsége, ezt milyen hivatásban lehet kamatoztatni, és miért érdemes felnőttként a munkában kiteljesedni.

Örülünk, hogy ilyen jól sikerült a program, ami megint bebizonyította, hogy a gyerekek akár 85 percet is képesek odafigyelni valamire, ami érdekli őket.

Csáky Laci a program után elbeszélgetett a pedagógusokkal is, akik hatalmas erőfeszítéseket tesznek azért, hogy ne csak a mindennapok feladatainak tegyenek eleget, de mindig valami plusszal is hozzájáruljanak a diákok fejlődéséhez, előrelépéséhez. Tudjuk, hogy olyan tehetséggondozásra van szükség, ami lehetővé teszi a megalapozott pályaválasztást és hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek az érdeklődésüknek és tehetségüknek megfelelő szakmát tudjanak választani.

Egész biztos, hogy a jövőben is szervezünk hasonló programot a diákok számára, amivel reményeink szerint a pedagógusok munkáját is tudjuk segíteni.

47 views0 comments
bottom of page