top of page
Search

File Patrik nyerte el a 15 év alatti fiúk vándorserlegét

Ahogy már korábban írtunk róla, alapítványunk igyekszik mindig olyan területeken segíteni, amire szükség van. Gondosan odafigyelünk a helyiek igényeire, hiszen az a fontos, hogy azokban az ügyekben álljunk melléjük, amik az egész közösségre nagy hatással vannak. Ilyen a sport is.

Korábban is voltak már karateedzések Ormosbányán, de aztán anyagi okokból megszűntek. Az ormosbányai Hosztják Albert Általános Iskola igazgatója, Folyaminé Tomori Tünde azonban jelezte felénk, hogy lenne igény a családok, gyerekek részéről a folytatásra, ezért kezdtünk el belefolyni az edzések újraindításába. Előbb támogató bevonásával, majd saját forrásból oldottuk meg az anyagi finanszírozást. És lám, már megvan az első kézzelfogható eredmény is!

A hétvégén a Váradi Karate Sportegyesület részt vett a Budo Karate & Jujutsu International keretein belül megrendezett szemináriumon. A miskolci eseményen a Váradi Róbert vezette ormosbányai csapat tagjai, Róbert elmondása szerint „nagyon ügyesek voltak és mindent megtettek, hogy a harcművészet méltó tanulói lehessenek”. A Varga Balázs sensei és felesége, Mónika által szervezett eseményen a Váradi Karate Sportegyesület karatékája, File Gréta sikeres 5 kyus vizsgát tett hanshi Csősz Tóth Norbert nagymester előtt. Gréta testvére, File Patrik pedig hazahozta a 15 év alatti fiúk vándorkupáját, ami most egy évig őt illet meg. Amellett, hogy szívből gratulálunk a fiatal tehetségeknek, hadd mondjuk el, hogy Patrik is részt vesz azokon az ormosbányai, iskolai karateedzéseken, amelyeket alapítványunk, a Tanulj Tesó Alapítvány támogat.

Nagyon büszkék vagyunk rá – és úgy érezzük, hogy Patrik példája is mutatja: érdemes a gyerekek sportolására figyelmet, energiát, időt és anyagi segítséget fordítani, mert sokat nyernek a sportolással a gyerekek és az egész közösség is!


5 views0 comments
bottom of page