top of page
Search

Fantasztikus élményekkel tértek haza a gyerekek a MosolyTúráról

Updated: Jun 30, 2023

Az ormosbányai Hosztják Albert Általános Iskola tanulói és a Ronald Házban lakó gyerekek és családjaik vettek részt a Tanulj Tesó Alapítvány MosolyTúráján. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, azért, hogy ez így legyen, sokan, sokat dolgoztak, nekik szeretnénk megköszönni a munkájukat.

A MosolyTúra bázisa Szigetmonostoron volt, onnan vittük a gyerekeket a különböző programokra.

Az első nap megfestették a táborzászlót, pingpongoztak és fürödtek a Dunában. Második nap közös reggelikészítéssel folytatódott a tábor, utána áthajózott a csapat Szentendrére. Ott áthaladtak a lebegő esernyők utcáján, majd betértek a Levendula Kézműves Fagylaltozóba, a program strandolással zárult.

A harmadik napon két részre osztottuk a csoportot, az ormosbányai nyolcadikosok önismereti tréningen vettek részt, amely azt a célt szolgálja, hogy felkészítse őket a középiskolai beilleszkedésre. Amíg a nagyon a tréningen okosodtak, ügyesedtek, addig a kicsik kézművesfoglalkozáson vettek részt.

Ebéd után a városligeti Nagyjátszótérre vittük a gyerekeket, ez a játszópark Magyarország egyik legkomplexebb és legkorszerűbb játszótere, a gyerekek nem tudtak betelni vele, természetesen a Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye által inspirált mászókára is felmásztak. Ezt követően a Néprajzi Múzeum új épületét nézték meg, a táborba visszatérve pedig önkéntes egyetemisták szerveztek számukra közösségépítő programokat.

A negyedik nap a szentendrei SZIV SE telepéről indulva raftingoláson és SUP-oláson vegyenek részt a táborozók. Az evezés után jó másfél óráig ugráltak a vízbe, irtó jó volt látni az arcukon az önfeledt boldogságot. Mire visszaértek a táborhelyre, elkészült az ebéd. Az ormosbányai csapat ezt követően visszatért a Dunához még ugrálni egy kicsit, a Ronald Házas csoport pedig egy másik Ronald Ház lakóival ment el fagyizni. Este társasjátékozás volt a program, de nem sokáig bírták a gyerekek, mert nagyon elfáradtak a sok élményben.

Utolsó napon a közös reggeli után mindenki hazaindult, a gyerekek csodás élményeket éltek meg, elmondásuk szerint életük legboldogabb pillanatait köszönhetik a táborozásnak.

Ahhoz, hogy egy ilyen tábor megvalósuljon, sok ember odaadó munkájára és hozzájárulására van szükség. Nekik szeretnénk megköszönni, hogy mellettünk álltak a szervezésben.

Arendt Anna gyerekpszichológus tartotta a nyolcadikosoknak az önismereti tréninget, köszönjük neki!

Nemeth Zoltan Drprezi egy vadvízi élményevezéssel lepte meg a csapott. Az egész napját ránk szánta, és rengeteg vadvízi felszerelést hozott el magával, hog a gyerekek ezt is kipróbálhassák a tábor során.

Köszönet illeti a megvalósításban folyamatosan aktívan ténykedő önkénteseket:

- Vida Boldizsár és csapata: Mihályi Sára, Szilágyi Luca Hanga, Fülöp Anna, Szőke Barnabás, Cseresznyés Zétény

A tábor megvalósulásában szervezetek is aktívan részt vettek:

Köszönjük nekik a segítséget!

Az alábbi cégek felajánlásokkal támogatták a gyerekeket:

- Toyota Reálszisztéma Buda - gyerekek utaztatásához mikrobusz biztosítása

- Pásztor Révhajó Kft. - ingyenes sétahajózás

- Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisa - budapesti utazáshoz szükséges busz biztosítása

Hálásak vagyunk, amiért mellénk álltak!

Emellett köszönjük azoknak is a támogatást, akik magánemberként, adományaikkal segítették a munkánkat!


77 views0 comments
bottom of page