top of page
Search

Egy fiatal pár támogatja a Határtalanul programon való részvételt

Az ormosbányai Hosztják Albert Általános Iskola diákjait Folyaminé Tomori Tünde igazgatónő készíti fel a Határtalanul elnevezésű programra. A részvételt pedig a Tanulj Tesó Alapítvány támogatói tették lehetővé. A neve elhallgatását kérő fiatal pár azt kérte az esküvőjén résztvevő násznéptől, hogy adományaival a Tanulj Tesó Alapítvány céljait támogassák.



Hálásak vagyunk minden felajánlásért, így a legutóbbi támogatásért is. Egy házasságkötésre készülő pár keresett meg minket pár hónappal ezelőtt, hogy rendhagyó módon a násznépet adományozásra szeretnék sarkallni, de a célt mi határozhattuk meg. Az általunk patronált oktatási intézmény, a Hosztják Albert Általános Iskola igazgatónőjével, Folyaminé Tomori Tündével egyeztetve arra jutottunk, hogy a Határtalanul elnevezésű program hatékonyan szolgálná a gyerekek látószögének tágulását. Így hát az a döntés született, hogy a fiatal pár támogatásával erre menjenek el a gyerekek.

Tündével meg is kezdték a felkészülést a diákok a május 6-9. között, a Csallóközben megrendezésre kerülő eseményre.

„Immár megismerkedtünk a helyszínekkel, ahová el fogunk látogatni: Komárom, Nagymegyer, Dunaszerdahely, Pozsony, Bős, Nagymaros. Két dalt tanultunk. Ismerős arcok: Nélküled és José szlovák rapper Lesz még nyár című számát. Elolvastuk Ady Endre Góg és Magóg fia vagyok én című versét, valamint elemeztük. Történelemből pedig a trianoni békediktátum után kialakult helyzetről beszélgettünk. Meg fogjuk látogatni a Bős-nagymarosi vízlépcsőt is, ezért meg fogunk ismerkedni előzetesen a vízenergia átalakításának lehetőségeivel is. Iskolalátogatáson is részt fogunk venni, ezért készülünk egy kis bemutatkozó műsorral is” – mesélte Tünde, aki összesen négy tanóra keretében végzi el a diákok felkészítését.

Köszönjük a fiatal párnak, hogy lehetővé tették a gyerekek számára a programon való részvételt és köszönjük az igazgatónőnek a lelkiismeretes felkészítést!



12 views0 comments
bottom of page