top of page
Search

Délutáni sportfoglalkozások egy szebb jövő reményében

Az ormosbányai Hosztják Albert Általános Iskolával azért szeretünk együtt dolgozni, mert nagyon hasonlóan gondolkozunk. A szabadidősport fontosságát is egyformán valljuk. Az iskolai tömegsportrendezvényről és a miértekről Molnár-Köteles Andrea testnevelő tanárnő fogalmazta meg a gondolatait.



Az iskolák pedagógiai programjának egyik kiemelt feladata a diákok egészséges életmódra nevelése, fizikai állapotának fejlesztése, a rendszeres sportolás, mozgás iránti igényük felkeltése. Az iskolai testnevelésnek kiemelt szerepe van abban, hogy kialakítsa a tanulókban a rendszeres testmozgás iránti igényt, segítse a tanulót a számára legideálisabb mozgásforma, sportág megtalálásában.

A sport hozzájárul az esélyegyenlőség kiteljesedéséhez, a tolerancia fejlődéséhez, elősegíti a tisztességes játék (fair play) szellemiségének terjedését, valamint kulcsszerepet tölt be a káros szenvedélyek (alkohol-, dopping- és drogfogyasztás) elleni harcban.

Iskolánkban megvalósul a mindennapi testnevelés programja, de ez sem tudja kiváltani a nap többi részében jelenlévő mozgáshiányt. A gyerekek a játszóterek, dühöngők helyett online tereken keresztül töltik együtt az idejüket. Mindezek mellé párosul az egészségtelen táplálkozás. Az ide járó gyerekek nagy része hátrányos helyzetű és az ő életükben ezek a veszélyek még inkább jelen vannak.

A sportfoglalkozásra az iskola felső évfolyamos tanulói járnak nemtől és kortól függetlenül, vegyesen, alkalmanként 15-20 gyerek.

Azt játszunk, ami örömet, élményt, szórakozást, vidám pillanatokat ad nekik és ez a labdarúgás. Vegyes csapatokat csinálunk és egész idő alatt önfeledten focizunk, persze betartva a szabályokat, amit a gyerekek már jól ismernek.

A lényeg az, hogy mindenki jól érezze magát.

Jó lehetőség ez a kapcsolatok megerősítésére és újak kialakulására.

Mindezeket figyelembe véve, kifejezetten nagy öröm, hogy kaptunk még egy lehetőséget arra, hogy az iskolánkba járó gyerekek sportolással tölthessék az idejüket és ez olyan dolog, amit szeretnek csinálni és az előnyükre válik.

142 views0 comments
bottom of page