top of page
Search

300 adag melegételt főztünk meg és osztottunk ki

Alapítványunk a hétvégén ismét közösségi főzést rendezett, amelynek keretében 300 adag melegétel főztek meg kuratóriumi tagjaink és önkénteseink. A szendrői és az ormosbányai rászoruló családok körében osztottuk ki a borsós pörköltet, amely 75 kiló húsból, 5 kiló szalonnától, 5 kiló kolbászból és tíz kiló borsóból készült.



Az Age of Hope Alapítvánnyal karöltve Szendrőre települtünk le a hétvégén, ahol már korábban is szerveztünk közösségi főzést. Ezúttal Ormosbánya is csatlakozott a programhoz, a 300 adag ételből kétszázat Szendrőn, százat Ormosbányán osztottunk ki – helyi segítséggel – a rászoruló családok között.

Tudjuk, hogy manapság még az eddigieknél is nehezebb a megélhetés ebben a térségben, ezért próbálunk ezen a módon is segíteni a helyi lakosoknak. A hatalmas bográcsokban megfőtt pörkölt a már jól bevált, ilyen nagy adagokra kitalált recept alapján készült, a kiosztásban pedig kértük a helyi intézmények segítségét, hogy a pörkölt valóban a legrászorulóbbakhoz jusson el.

A jól sikerült kezdeményezés csak ráerősített arra a szándékunkra, hogy január 21-re megszervezzük a KÖZÖS BOGRÁCS CHALLENGE-et, amelynek keretében szeretnénk, ha aznap minél több helyen lenne közösségi főzés. Éppen ezért várjuk a FB-oldalunkon üzenetben azok jelentkezését, akik kiválasztva maguknak egy települést, megszervezik a maguk bográcsozását, amellyel rászoruló családokat segíthetnek. A felszerelés és teendő listát az érdeklődőknek elküldjük, vagyis a know-how-t megosztjuk veletek, de a szervezés a ti feladatotok lesz. Mindez nagyon jó családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek számára, mint érzékenyítő, közösségépítő esemény, a rászorulóknak pedig hatalmas segítség, hogy a karácsonyi időszak után, amikor már minden tartalék elfogy, meleg ételhez juthatnak újra.

12 views0 comments
bottom of page