top of page

Programjaink

Ösztöndíjprogram

Előre meghatározott kritériumrendszer alapján havonta 12 tanuló kap fejenként 30.000 forint ösztöndíjat. Az ösztöndíj összegét kéthavonta folyósítjuk a diákoknak, és kéthavonta felülvizsgáljuk az ösztöndíjasok teljesítményét, csak az maradhat ösztöndíjas, aki megfelel a kritériumrendszernek. 

Mosolytúra

Minden nyáron egyhetes vízitúratáborba visszük a gyerekeket Szendrőről és környékéről. A nyári tábor a vízitúrázáson kívül számos egyéb programot tartalmaz (városnézés, helyi nevezetességek megismerése, motivációs előadás, autós bemutató, SUP-olás), ami óriási élmény a gyerekeknek, hiszen a tábort megelőzően sokan még a megyehatárt sem hagyták el. 

Diákmunka

Fontos, hogy a gyerekek megtanulják, bármilyen változáshoz munka útján juthatnak el, pénzt munkával kereshetnek. Célunk az, hogy akár helyi, akár nagyvárosi cégek, a diákjaink részéről is elvégezhető munkafolyamatait kihelyezze, rendszeres munkához juttatva ezzel a gyerekeket. 

Szakképzési támogatás

Ezzel a programmal az a célunk, hogy a gimnáziumba járó gyerekek az iskola elvégzésével olyan szakmához is hozzájussanak amivel a beállítottságukhoz és a környező vállalkozói igényekhez alkalmazkodva a lehető legkönnyebben munkát találjanak maguknak.

 

Rendszeres sport

Az alapítványunk által támogatott gyerekeknek nemcsak a délelőtti (iskolai) elfoglaltságát szervezzük, de a délutánjaikat is megtöltjük. Ebben nagyon fontos szerepe van a sportnak. Nemcsak az energiáikat köti le, de ezáltal megtanulnak küzdeni a céljaikért, illetve rengeteg sikerélménnyel is gazdagítja őket. 

IMG_8748.HEIC
bottom of page