top of page
Search

Rendszereztük a ruhaadományokat

Updated: Oct 23, 2023

Tartozunk nektek még egy kis beszámolóval, hogy a ruhagyűjtési akciónk - amelyben rengeteget segítettetek ti is - hogyan folytatódott. Emlékeztek, arról már írtunk, hogy megvolt a gyűjtés és Juhász Gábor kuratóriumi elnökünk el is vitte - egy defekttel nehezített úttal - az adományokat Szendrőre és Ormosbányára.

Nos, nézzétek, milyen profi rendszerbe kerültek a ruhák, cipők. A ruháválogatás több napig tartott, az ormosbányai Hosztják Albert Általános Iskola tanárai vágtak bele a rendszerezésbe, majd két önkéntesünk megkezdte a dobozolást, akikhez aztán az iskola takarítónői és Gábor is csatlakozott. Most minden ruha feliratozott dobozokban, illetve vállfákon várja, hogy igény esetén kiosztásra kerüljön.

Ahogy már meséltük nektek, sosem jó a ruhákat ömlesztve odaadni a rászorulóknak, mert úgy előfordulhat, hogy mire szükség lenne rájuk, télvíz idején, addigra már eltűnnek, rossz kezekbe kerülnek az adományok. Ezzel a rendszerrel ez kiküszöbölhető, az iskolaőr irodájában nagyon jó helyen van a kis raktárunk, ahonnan ki tudjuk adni - a rendszernek köszönhetően könnyen, keresgélés nélkül - az adott méretű ruhaneműt.

Folyaminé Tomori Tünde iskolaigazgatóval úgy láttuk jónak, hogy az adományokból a szorgosan segédkező takarítónők is kapnak, ők is rászorulnak a segítségre.

A rengeteg férfi, női és gyerek kabátot a Menedékház Alapítványtól kapott tárolókon helyeztük el, nekik is - és persze nektek is! - köszönjük a segítséget.

2 views0 comments

コメント


bottom of page