top of page
Search

Megérkeztek a ruha- és bútoradományok Ormosbányára és Szendrőre

Rendszeresen szervezünk ruhagyűjtő akciókat, sok helyen ugyanis komoly problémát jelent, hogy télen a gyerekek azért nem tudnak iskolába menni, mert konkrétan nincs miben. Ezúttal a gyűjtésünk központja a Natura Életmódközpont volt, nekik, illetve az oda járóknak köszönjük a rengeteg segítséget, de máshonnan is jöttek adományok, amiket ma szállítottuk el Ormosbányára és Szendrőre.

Az utazást sok-sok gyűjtés és pakolás előzte meg, de aztán nekivágtunk Borsod megyének. Hogy aztán az indulás után nem sokkal egy defekt akadályozza meg a továbbhaladásunkat. Az a szerencse, hogy alapítványunk kuratóriumának elnöke, Juhász Gábor rutinos autós ember, ezért ahogy rázni kezdett az autó, egyből lassított, így a defekt már csupán 40 kilométer/órás sebességnél kapta el. Száz méterre a lehajtótól történt az eset, Gábor szép lassan legurult az útról és természetesen nem kockáztatott meg egy leállósávos gumicserét, hanem amikor már biztonságban volt, akkor állt neki a cserének.

Első állomása Ormosbánya volt, ahol tíz lelkes segítő pakolt, de így is több mint egy órába telt a rengeteg holmi az új helyére került. Szendrőre ötven zsák ruhával, a Menedékház Alapítványtól kapott gurulós székekkel és az Age of Hope Alapítvány által küldött jógaszőnyegekkel érkezett.

A válogatás és a kiosztás csak ezután következik. A helyiek döntése alapján a legtöbb téli ruházat és cipő nem kerül kiosztásra azonnal, hanem csak, amikor szükség van rá, télvíz idején. Addig ugyanis félő, hogy ha megszorulnak a családok, túladnak a téli holmikon, esetleg az uzsorásnál becserélnék valami másra. Télen azonban nagyon jól fog jönni, addig a raktárunk a legjobb helyen vannak a téli ruházatok, cipők és csízmák.

Köszönjük a partnereink, adományozóink és az önkénteseink segítségét, nélkülük ez az akció nem sikerült volna ilyen jól.

3 views0 comments

Comments


bottom of page