top of page
Search

Csallóközben jártak az ormosbányai gyerekek

Csallóközből jelentkeznek be az ormosbányai gyerekek, ahol a Határtalanul elnevezésű programon vesznek részt. Az eseményen való részvételt egy fiatal házaspár vállalta, akik az esküvőjük alkalmával a gyerekekre is gondoltak, ennek eredményeképpen ők fizették a diákok részvételi díját, amit ezúton is nagyon köszönünk nekik!

Az esemény első napján a monostori erdőben jártak, majd Bősre utaztak el. Legnagyobb szerencséjükre egy idegenvezetőt is küldött nekik a sors, ugyanis az egyik őr volt olyan kedves és végigvezette őket a helyszínen, és mindent elmagyarázott a csapatnak az erőműről.

„Volt egy adrenalin-növelő üveghíd és a zsilip működését is volt szerencsénk látni, éppen jött egy uszályhajó. Nagyon tartalmasra sikerült a délutánunk, köszönhetően ennek a kedves úriembernek” – mesélte Folyaminé Tomori Tünde, az ormosbányai Hosztják Albert Általános Iskola igazgatója, aki nem csak felkészítette a gyerekeket a programra, de el is kísérte őket.

A második napon Dévényben kezdték meg a nevezetességek meglátogatását a gyerekek, majd Pozsonyban folytatták az útjukat: megtekintették a gyönyörűen felújított pozsonyi várat, a koronázó templomot és az óvárost. Ezután Dunaszerdahely következett a DAC stadionnal, na és az elmaradhatatlan esti foci, amely közben felfedezték Nagymegyeren Szent István szobrát.

“Fájó szívvel ugyan, de búcsút vettünk a TakTik panziótól és Nagymegyertől. Reggeli után Érsekújvárra utaztunk, ahol a Czuczor Gergely Alapiskola igazgatója: Priskin Zoltán, pedagógusok és diákok fogadtak bennünket nagy szeretettel. Köszönhetően támogatóinknak: a Tanulj Tesó Alapítványnak, Karsainé Ugari Katalin képviselő asszonynak, Kerekes Ágnes pedagógusnak, Váradi Róbert képviselő úrnak és Viczekné Thern Mónika helyi lakosnak, eljöhettünk ide, a vendéglátást és a kedvességet viszonoztuk egy édességcsomaggal.

Két 6. osztályos diáklány egy prezentáció keretében bemutatta az iskola történetét. Az iskolaudvaron egy kis frissítővel is fogadták csapatunkat. Erre szükség is volt, mert következett a városnéző séta. Két 8. osztályos diák idegenvezetésével bejártuk Érsekújvár nevezetességeit. A szívmelengető iskolalátogatás után Gútára utaztunk a vízimalom megtekintésére. Még soha nem láttunk hajóra épült vízimalmot, amelyet ki is lehetett próbálni. Délután kettő körül Ormosbánya felé vettük az irányt és este 8 órára épségben hazaérkeztünk erről a csodálatos kirándulásról. Köszönjük az ifjú párnak, akik a felajánlást tették, és a Tanulj Tesó Alapítványnak, hogy ezt a felejthetetlen kirándulást lehetővé tették a számunkra” - fogalmazott Folyaminé Tomori Tünde, aki a gyerekekkel együtt ezután hazafelé vette az irányt.

A Határtalanul elnevezésű program nem csak ismeretszerzésre és élménygyűjtésre, de csapatépítésre is kiváló alkalom volt.

5 views0 comments

Comments


bottom of page