top of page
Search

78 tanuló családját tudtunk élelmiszercsomaggal támogatni

A karácsony utáni időszak mindig nagyon nehéz az olyan helyeken, ahol nagy a szegénység. Most tetéződik a baj a nagy áremelkedéssel és az energia, valamint a tüzelőanyag drágulásával. A bajba jutott családoknak most élelmiszercsomag adománnyal igyekeztünk segíteni.

Minden kezdeményezésünk olyan, amely helyben fogalmazódik meg. Megtanultunk működésünk során, hogy akkor tudunk a leghatékonyabban segíteni, ha abban működünk közre, amire igazán szükség van. Azokban a térségekben, ahol mindennapos a szegénység, a karácsony utáni időszak mindig nagyon nehéz. Most tetéződik a baj a nagy áremelkedéssel és az energia, valamint a tüzelőanyag drágulásával.

Ezeket a problémákat figyelembe véve született meg a döntés, hogy az ünnepek után több mint egy hónappal legyen élelmiszerosztás, ezzel ki tudjuk segíteni azokat a családokat, amelyek a leginkább érintettek a problémában.

Ebben a kezdeményezésben is partnerünk volt az ormosbányai Hosztják Albert Általános Iskola igazgatónője, Folyaminé Tomori Tünde.

„A csomagosztás előtt kikértem az osztályfőnökök véleményét, ki az, akit a téli szünet után úgy látnak, hogy szükséges megtámogatni. Néztük a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetet, valamint az egyedülálló szülők részesültek még támogatásban. 19 családos csomag készült, amely révén 60 fő tanulónk részesült támogatásban és 18 csomagot osztottunk ki egygyermekes szülőknek. Így összesen 78 fő tanulót sikerült támogatni” – mondta az igazgatónő.

A tartós élelmiszercsomag tartalmát az Age of Hope Alapítvány tapasztalatait is figyelembe véve állítottuk össze, az efféle csomagok jelentősége összetett, többek között azért is fontosak, hogy az érintett családok ne kerüljenek adósságspirálba azért, mert olyan helyzetbe kerültek, hogy nincs mit enniük. Bízunk benne, hogy hathatósan tudtunk segíteni.


4 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page