top of page
Search

Összetartáson a mentorált tanulóink

Updated: Oct 23, 2023

Nagyon fontos, hogy a középiskolába kerülő diákjaink kitartsanak, felvegyék a ritmust az idegen helyen és az idegen iskolában. A jövőjük szempontjából mindennél előrébb való, hogy ne morzsolódjanak le, a tanulás és a munka világában való helyállás a jövőjüket jelenti.

Megkezdték a középiskolát a mentorált diákjaink. A tizenkét kamaszból tizenegy jár Kazincbarcikára, egy pedig Miskolcra. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a tanév, illetve a középiskolai tanulmányaik elején mellettük legyünk, támogassuk őket abban, hogy az új élethelyzetben is megállják a helyüket.

Alapítványunk kuratóriumának elnöke, Juhász Gábor a kazincbarcikai McDonlad's-ba hívta meg a középiskolás gyerekeket, akik örömmel meséltek az első napi benyomásokról.

Vidámak, aranyosak, kedvesek voltak, tele élményekkel.

Másnap folytatódott a tanítás utáni összetartás. Babu néninél, az ormosbányai iskolaőrnél, aki a gyerekek mentora is egyben, hot-dog partit tartottunk, ide már eljött Balázs is, aki előző nap gyengélkedett. Ezen a napon már volt iskolában ő is, hegesztőnek tanul. Nagyon szorgalmas, tudatos fiú, végigdolgozta a nyarat az erdőben, fát vágott, traktorozott és már a hegesztőgépet is tudja kezelni.

„Nagyon jó volt a hangulat, láthatóan jót tesz a gyerekeknek a csoport nyújtotta biztonság” – mondta Juhász Gábor kuratóriumi elnök, aki hozzátette, hogy ezen a programon már részt vettek a budapesti mentorok is, akik havonta fognak járni a gyerekekhez és programokat – beszélgetések, főzések, társasjátékozás, túrázás – szerveznek a diákjainknak, amelyek során át tudják beszélni majd az aktuálisan felmerülő kérdéseket is.

2 views0 comments

Comments


bottom of page